Støymålingsrapport for REO foreligger

Som tidligere opplyst er det gjennomført måling av støy fra REO. Nå foreligger rapporten fra disse målingene.

KEA, som eier REO, oppsummerer rapporten slik:

"Støyen fra Klemetsrudanlegget er målt ved fem ulike adresser. Måleresultatene er i stor grad preget av bakgrunnsstøy fra veitrafikken i området, og det er derfor vanskelig å vurdere nivåene fra industrien. Basert på analysen vurderes det som sannsynlig at industrien ligger innenfor gjeldende grenseverdier for støy ved de fem målepunktene når anlegget kjøres på redusert last i nattperioden kl. 2300 – 0700.

For nærmeste målepunkt, Blakkens vei 26, er det målt Ln = 48 dB for to av måledøgnene der det er mulig å korrigere for antatt bakgrunnsstøynivå. Ved disse målingene ble anlegget kjørt med maksimal last. En analyse av forskjellen i støynivåer på natt med redusert og maksimal last viser at endringen trolig er i størrelsesorden 5 dB. Det er dermed sannsynlig at grenseverdien på natt overskrides ved Blakkens vei 26 og andre nærliggende boliger når anlegget kjøres på maksimal last.

For målepunktene 3 og 4, Brattlistubben 3 og Brennaveien 145, med større avstand til industrien er det overskridelser rundt 5 dB over kravet Ln 45 dB de datoene der vindretningen var fra vest/sør-vest og anlegget hadde maksimal last. De registrerte nivåene i denne perioden er høyere enn antatt bakgrunnsstøynivå fra veitrafikken i målepunktene, og det er derfor sannsynlig at nivåene er fra industrien.

For målepunkt 1 og 2 er det enkelte døgn der grenseverdiene overskrides med 1-3 dB, men dette anses å ligge innenfor måleusikkerheten»

Les hele rapporten ved å klikke her.