OPPRYDNING I KABELBOKSER PÅ BRENNA

Se lenke for infoemasjon.

Godt nytt år! Vi har startet det nye året med fin vinterstemning og tilhørende veier som av og til kan være krevende å kjøre på. Vi har en god avtale med SUMO som tar seg av vintervedlikeholdet, men det hender jo likevel at vi må vise litt toleranse og tålmodighet. Vi har strøgrus i alle kasser, men det bør være ryddet for snø før grusing.
Styret i Brenna vel har satt i gang en annen prosess, nemlig opprydding i alle kabelbokser som står rundt på området. Det er ulike leverandører og ulik kvalitet på de enkelte boksene, og vi ønsker nå en skikkelig opprydding i dette.
Vi har startet med Elvia (tidligere Eidsiva Nett og Hafslund Nett) som har hatt flere befaringer på området og funnet 7 skap som må oppgraderes. Av disse er det et skap som må byttes. Skapene til Elvia er strømførende og merket med FS pluss et nummer. Det er i alt ca 50 slike skap her på Brenna, og arbeidet med oppgradering vil bli gjort i løpet av våren
Vi har også et utvendig måler-skap for totalt strømforbruk i huset, og tidligere måtte vi lese av måleren manuelt. Idag er det imidlertid ikke nødvendig for oss å åpne skapet, alt blir nå avlest digitalt. Disse skapene har imidlertid kabel-ender som ikke er i bruk lenger og som i mange tilfeller er stygt og unødvendig å ha i skapet.
Elvia har nå påtatt seg å kutte kabelen inne i skapet og sette på en smukk (en slags hette) på enden av kabelen slik at det bare blir liggende igjen en liten stump inne i skapet. Da ser det i alle fall litt mere ordentlig ut der. Det betyr at vi alle får behandlet våre utvendige måle-skap i løpet av våren.
Til våren vil vi ta kontakt med øvrige signal-leverandører for å få tilsvarende opprydding i resten av skapene på området.

Styret