Jan Christian Bays søknad gikk rett inn!

Primus motor for skøytebanen, Jan Christian Bay, lagde en velbegrunnet søknad til Sparebankstiftelsen DNB om 150.000 kroner til innkjøp av ATV med brøyteskjær slik at det skulle gå raskere å få vekk snøen fra skøytebanen på Sportsplassen. Sparebankstiftelsen var enig i at dette var et godt formål og bevilget hele søknadsbeløpet.

I søknaden het det bl.a.:
  
Brenna velforening er så heldig å ha et fint idrettsanlegg i nabolaget som består av to stk. idrettsbaner. De siste årene har vi jobbet mye med å islegge den ene idrettsbanen og legge til rette for mye lek og moro. Vi har satt opp en liten "pølsebu" hvor det også er laget et lite rom for lagring av utstyr til utlån. Vi har samlet inn skøyter i alle størrelser, hockeyutstyr og balansestøtter som de aller minste kan benytte for å lære seg å gå på skøyter. Vi har laget krakker, bord, en stor tribune og setter ut bålpanne og grill for kos i pausen.

De siste årene har flere og flere fått kjennskap til den fine skøytebanen vår og barn kommer fra hele bydelen for å kose seg på isen. Området vårt er et flerkulturelt område med barn fra mange nasjonaliteter. Dette har blitt et viktig samlingspunkt og integreringstilbud.
 
Hvert år arrangerer vi et stort skøytekarneval for store og små.
 
Vi legger ned mye dugnadsarbeid med å holde en fin skøyteis. Dette krever jevnlig vanning av banen for islegging, men den største utfordringen er at all snø må fjernes før isleggingen kan starte. Dette gjøres nå manuelt med snøskuffer. Arbeidet med måking kan ta flere timer hver dag og vi har til tider ikke hatt kapasitet eller måtte gi opp da jobben blir for stor. Dette er også er en veldig tung jobb som sliter på alle som hjelper til. Dette har resultert i at vi til tider ikke har klart å oppretholde en skøyteis.
 
Vi har sett på flere løsninger for brøyteutstyr og har funnet ut at den billigste og beste løsningen vil være å gå til innkjøp av en ATV med påmontert brøyteskjær. Vi har en garasje hvor ATV-en kan stå.
 
Brenna vel har ikke økonomi til innkjøp av dette og håper Sparebankstiftelsen DnB kan hjelpe oss. Med en ATV vil vi kunne oppretholde fin skøyteis gjennom hele vinteren og barna vil ha et samlingspunkt å gå til.