Brenna velforening krever vedtaket om tillatelse til steinknusing omgjort

24.08.2018 ble tidligere avslag på søknad om å starte med steinknusing på tomta ved Shell-stasjonen opphevet av Fylkesmannen i Oslo og Akershus (FMOA). Bydelsutvalget i Bydel Søndre Nordstrand (BU) var sterkt imot å gi slik tillatelse, og uttalte tydelig 07.04.2017 at de ikke kunne akseptere at det brukes mobilt knuseverk i Thomas Ulvens vei. «Mobilt knuseverk gir støy og støv til omliggende naboer. Videre kan BU ikke tillate at området brukes for mellomlagring av masser grunnet transportruten som medfører vesentlig ulempe for omgivelsene i form av økt belastning på allerede overbelastet veinett.» Brenna velforeningen støtter BUs uttalelse og ber nå i brev til Fylkesmannen i Oslo og Akershus om at tillatelsen oppheves.

I brevet ber velforeningen Fylkesmannen om følgende:

  1. Snarest å omgjøre vedtaket som gir Hagen gjenvinning AS tillatelse til steinknusing på området. Uansett hva man tidligere måtte ha antatt om hvilken støy tiltaket ville gi, så viser virkeligheten at støyen ikke er til å holde ut for beboere selv i relativt stor avstand. Vi vil i denne sammenheng også minne FMOA om at det er en psykiatrisk poliklinikk svært nær steinknuseren.

  2. Innsyn i hva kontrollen FMOA gjennomførte i uke 43 innebar, og på hvilket grunnlag vedtaket om midlertidig stans ble fattet.

Avslutningsvis i brevet heter det:

"Vi anmoder på det sterkeste om at FMOA sørger for at steinknusingen, som nå har hatt pause noen dager, ref. vedtaket om midlertidig stans over, ikke blir gjenopptatt."

Les hele brevet med vedlegg ved å klikke her.