Steinknusingen - Svar fra Bydelsoverlegen

Brenna velforening har 1.11.2018 fått svar på henvendelsen til Bydelsoverlegen. I svaret heter det innledningsvis: "Bydelsoverlegen har i løpet av den siste uken mottatt flere henvendelser vedrørende støy fra det midlertidige pukkverket på Mortensrud. Til informasjon foreligger det ingen søknad eller gyldig dispensasjon iht. støyforskriftene § 12 og § 14 fra bydelen for den aktuelle virksomheten."

Videre skriver Bydelsoverlegen:

På bakgrunn av innkomne klager har bydelen vært i kontakt med anleggseier, som har informert om at virksomheten etter planen skal pågå intensivt i to måneder, det vil si ca. 5 uker til, og deretter være stille i 2- 3 måneder. Det vises til at virksomheten har fått tillatelse til steinknuseverk i to år, og planer om vekslende aktivitet/stille perioder. Anleggseier stiller seg positiv til å iverksette avbøtende tiltak.

I tillegg til nødvendige tillatelser etter plan- og bygningsloven reguleres den aktuelle virksomheten av forurensningsloven med tilhørende forskrifter. Ettersom det ikke foreligger noen gjeldende støydispensasjon fra bydelen er innkomne klager derfor videresendt til Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som er tilsynsmyndighet i henhold til Forurensingsloven og tilhørende forskrift kapitel 30. Saksbehandler har vært i kontakt med Fylkesmannen for å vurdere støybelastningen for beboere i de mest støyutsatte områdene. Fylkesmannen gjennomførte en kontroll på anleggsstedet i uke 43, og har som følge av dette fattet et vedtak om midlertidig stans i pukkverksdriften i påvente av støytiltak. De vil også følge opp med en kontrollrapport med utfyllende vurderinger og eventuelle krav om tiltak.

Les hele svarbrevet ved å klikke her