Velforeningen ber Ruter om bedre busstilbud

Brenna velforening har 29. april kontaktet Ruter for å få styrket busstilbudet på Brenna. T-banen til Mortensrud er gjenåpnet og rutene er utvidet til 2 ganger i kvarteret på hverdager. Samtidig er ekspressbussen 71 E som stoppet i Dalsåsen lagt ned. Det medfører at alle nå må ta T-banen og at vi må benytte buss 72B for å komme til og fra T-banen. Selv om frekvensen på T-banen er økt er busstilbudet uendret. Klikk overskriften for å lese mer.

I brevet til Ruter heter det videre:

Mellom 7 og 8 på morgenen er bussene svært fulle. Spesielt er avgangen fra Pasop 7.39 svært full med mange ståplasser. Denne avgangen benyttes av mange skoleelever. Brenna Vel vil på vegne av beboerne be om at Ruter vurderer utvidelse til avganger hvert kvarter i rush. Vi ser at bussene i rush har et opphold på Mortensrud T-bane på 17 minutter, og derfor burde kunne greie en ekstra tur/retur Pasop (13 min ifølge rutetabellen), uten at det må settes inn ekstra buss.

Samtidig er vi skuffet over at busstilbudet opphører etter klokka 21 på hverdager og etter klokka 18 på lørdag og ingen avganger på søndag.  Vi vil be om at vi får flere avganger utover kveld, helg og tidlig morgen, slik at vi som bor på Brenna får et likeverdig tilbud med resten av byen. Vi har observert at flere områder har fått et fullt tilbud hele døgnet de senere årene. I vår del av byen gjelder det linje 77 B til Aspejordet og 77 til Langteigåsen, rute 85 til Ulvøya og rute74 over Nordstrand.

Det bør nå være vår tur til å få et forbedret tilbud. Det vil være trafikkgrunnlag for dette.

Les brevet til Ruter ved å klikke her.