Brenna-folk vil ikke ha utleieboliger på Brattli gård

Per 11. juni 2015 var det innkommet totalt 26 klager til Plan- og bygningsetaten på at det er gitt rammetillatelse til å bygge leiligheter i låven ved Brattli gård. Brennafolkets syn er klart: Dette er løftebrudd fra kommunen.

Noen sitater fra klagene:

- Til slutt vil jeg belyse dette som et tillitsbrudd fra Oslo kommune. Vi kjøpte tomtene og stolte på at Oslo kommune ville ta vare på gården til fellesskapets beste. Dette som nå skjer vitner om det motsatte.

- Saksbehandlingen rundt saken begynner å ligne en parodi, hvor mange beboere og medlemmer i Brenna Velforening hadde sett for seg en positiv utvikling av Bratli Gård, isteden er det nå en eier som ikke har ønsket å ta vare på gården som vinner frem med et ensidig fokus på å tjene grovt på å utvikle eiendommen med utleieleiligheter.

- Kommersiell utleievirksomhet er ikke positivt for vårt bomiljø. Det vil tvertimot være ødeleggende. Brenna er et etablert eneboligområde basert på et konsept med fellesløsninger og dugnadsinnsats. Av mine naboer har jeg blitt fortalt at da Oslo kommune solgte tomtene, ble akkurat dette fremhevet.