KOM MAI DU SKJØNNE MLDE

Selv om været ikke alltid har vårlige tendenser er det et faktum at vi er inne i årets fineste periode – og at vi nærmer oss vår nasjonaldag 17.mai. Vi i Brenna vel har jo i mange år hatt Rusken dugnad i første del av mai, men i år har vi valgt å utsette Rusken til tirsdag 1. juni i håp om at det da vil være mulig å gjennomføre en dugnad innenfor smittevernreglene. Se lenke for mer.

KOM MAI DU SKJØNNE MLDE

Selv om været ikke alltid har vårlige tendenser er det et faktum at vi er inne i årets fineste periode – og at vi nærmer oss vår nasjonaldag 17.mai

Vi i Brenna vel har jo i mange år hatt Rusken dugnad i første del av mai, men i år har vi valgt å utsette Rusken til tirsdag 1. juni i håp om at det da vil være mulig å gjennomføre en dugnad innenfor smittevernreglene. Nærmere informasjon om Rusken vil derfor komme etter 20. mai, men vi oppfordrer nå alle til å ta en liten økt på egen eiendom slik at det ser best mulig ut her på Brenna. Det er jo til glede for oss alle at det ser penest mulig ut når det nå er vår og lyse dager.

Med våren våkner også naturen til live igjen, og det minner oss om at vi skal fokusere litt på vår venn pinnsvinet som vi bør gjøre det vi kan for å beholde i levende live.

Det betyr for eksempel at vi må kjøre forsiktig så vi ikke skader pinnsvin som befinner seg på veien og at vi ellers gjør det vi kan for å bevare dette hyggelige dyret i våre omgivelser. Pinnsvinet er nyttig på flere måter, det spiser for eksempel brun-snegler som vi ønsker å bli kvitt! En skål med mat er ikke nødvendigvis den beste måten å gi pinnsvinet næring. Pinnsvinet liker og tåler godt både katte- og hundemat, men dersom du ikke er nøye med å rengjøre skålen, eller bruker en skål av papp eller lignende som kan kastes, risikerer du at matskålen sprer smitte blant pinnsvinene.

 Dersom du vil vite mer kan du se på pinnsvinhjelpen.no

Med vårlig hilsen styret i Brenna vel